Renovera ditt kök med enkla medel

Köket är hemmets hjärta och en naturlig samlingsplats för familj och vänner att umgås i. Just därför är det viktigt att köket är trivsamt och är en plats man vill tillbringa mycket tid i. Med enkla medel och hjälp från exempelvis Nygammalt Kök så går det att renovera ett gammalt och slitet kök till att se nytt och fräscht ut. Bara genom att byta skåpluckor, handtag och bänkskiva kan du få till ett funktionellt och vackert kök för en mindre summa pengar.

Byt köksluckorna

helt nytt kökEtt av de vanligaste och enklaste sätten att fräscha upp ett kök är genom att byta ut köksluckorna. De finns i flera olika material, färger och struktur. Vita, högblanka köksluckor ger ett minimalistiskt och stilistiskt kök medan köksluckor av furu skapar en rustik och lantlig kökskänsla. Utbudet av olika färger och form är stort, så fundera ut vilket typ av kök du önskar dig. Se till att leta inspiration genom inredningstidningar, online och tv-program. På Pinterest kan du få många uppslag och idéer på hur andra har skapat sina drömkök och killarna på Nygammalt Kök hjälper dig mer än gärna med arbetet på ett professionellt sätt.

Måttbeställda köksluckor i Skåneregionen är något av en specialitet hos Nygammalt Kök eftersom det är deras hemmaplan.

Byt handtag

Då du har bestämt vilken typ av kök och köksluckor du önskar dig ska du se över vilka slags handtag som passar ihop med stilen. Handtagen är en liten men viktig detalj som sätter stor prägel på köksluckorna och köket i sin helhet. Det finns ett stort utbud av handtag som kompletterar ditt kök på bästa vis. Välj mellan moderna och raka stålhandtag eller enkla lantknoppar i mässing. Önskar du en mer gammeldags stil välj då istället antika och oxiderade handtag som ger den rätta känslan. Handtag och knoppar på köksluckorna är enkla att byta ut och om du önskar förändra ditt kök efter säsong och trend så är det en billig investering som gör stor skillnad.

Byt bänkskiva

Om du har bytt ut både och skåpluckor och handtag så är ett hett tips att byta ut bänkskivan så att den matchar det resterande kökets stil. Det kommer garanterat att göra stor skillnad och lyfta kökets utseende ytterligare en dimension. Det finns många olika material och färger att välja mellan som bland annat granit, marmor och kvarts. Val av bänkskiva beror på användningsområde samt önskemål om dess funktion och design.

Granit är gjort av hundra procent naturmaterial och har hög densitet och lågt porositet, det vill säga det är ett mycket tåligt material. Granitbänkskivor finns i både och polerat material samt i matta och borstade ytor. Välj det som matchar bäst till köksluckorna och ditt kökskakel.

Marmor är ett klassiskt och vackert material. Man använder sig främst av Carraramarmor som är världens mest kända typ av marmor och tåligare än andra marmormaterial. Det är dock viktigt att tänka på att det inte tål syrliga ämnen (citron, vin, kolsyra och ättika) lika bra som den tåliga granitskivan. Man brukar generellt rekommenderar marmor till badrummet och granitskiva i köket för bästa funktion och design. Om man ändå önskar marmor i köket, så rekommenderas en finpolerad ytbearbetning för en ökad tålighet.

Om du vet med dig att du sölar, spiller och tappar mycket porslin och glas i ditt kök så rekommenderas en bänkskiva i kvarts. Den består av 93 procent utvalda naturmaterial (granit och kvarts) och är en av de hårdaste material som finns och har en stor motståndskraft mot fläckar. De passar väl in i ett kök som kräver stor tålighet och funktion.

Kommentera