Bra belysning i köket

Köket är en arbetsplats där vi rör oss mycket varje dag. Det är lätt att glömma hur viktigt det är att ha en bra belysning just i köket. Ett bra alternativ kan vara att fästa spotlights antingen infällda i taket eller på skena. Dessa spottar kan du sedan rikta mot arbetsytor så som diskbänk, spis och skärbräda. Det finns också många snygga taklampor som tål att finnas i ett kök. Taklampor som tål både fukt och värme som spis och ugn avger. Ett smart val är en taklampa i massiv aluminium som tål fukt och värme väldigt bra. Belysning är väldigt viktigt när det kommer till inredning och det finns gott om inspiration att få både på bloggar på nätet och i tidningar i handeln. Många inredningsstilar verkar hålla sig kvar och vara lika aktuella under årtionden medan andra ändras snabbare. Stilen med vitt har hållit i sig ett tag och med dess enkelhet är det en stil som verkar stanna ett bra tag till. Men den börjar förändras något.

Det börjar bli allt viktigare att visa sin personlighet i inredningen och detta gör att många väljer att plocka in detaljer och skapa sin egen stil. Det kan vara allt ifrån att hänga upp sin cykel på väggen eller använda sina gamla skidor till att göra en bokhylla. Den personliga stilen kan kombineras med många andra trender.

Lyft det som är unikt i hemmet

Inredning är ganska likt konst på ett vis, genom att låta kreativiteten ta över kan man skapa saker som lyfter hemmet och gör det så där lite extra fint. Visst är det viktigt att ha ett praktiskt hem men det behöver inte betyda att det inte ska vara fint också. Skandinavisk design är väldigt populärt även utomlands idag. Det gäller allt ifrån handgjorda saker till hållbar design. Belysning är också något vi Skandinavien är väldigt bra på. Både Svenska, Norska och Danska designers ligger i topp när det gäller belysningsarmaturer. Variationerna är många och så också användningsområdena.

Idag uppskattar allt fler lampor som både har en snyggt utseende och fungerar praktiskt i hemmet. Allt fler vågar välja lampor som sticker ut och tar plats. Man vill även gärna lyfta fram det som är lite udda och unikt för att skapa en personlighet i sitt hem.

Kommentera