Hur förnyar du din köksinredning?

Har du gått i en köksinredningsbutik som Barahandtag och tittat på alla vackra inredningar och smarta lösningar så inser du säkert hur svårt det kan vara att välja köksinredning den dagen köket ska göras om.

Naturligtvis behöver man inte riva ut ett kök och börja om från grunden om det gamla köket fungerar bra och man är nöjd med planlösningen. Då kan en förnyelse av köket räcka, och du kan kanske behålla dina gamla skåp, och köpa nya luckor och lådfronter för att få ett nytt och fräscht kök. Nya luckor och en ny bänkskiva kan räcka långt för att förnya köket. Varför kasta ut det som fungerar bra, och göra jobbet större än nödvändigt?

Ibland räcker dock inte denna förnyelse till. Gamla skåp kan vara opraktiska och ha dålig funktion, och många gånger känns köket också fel planerat. Om du bygger nytt kan du flytta skåp och annan köksinredning, så att det får den bästa funktionen för just dig och din familj. Ett kök som helt anpassas efter användarna blir förstås extra roligt att jobba i.

En annan fördel med att sätta in en helt ny köksinredning är förstås att moderna skåp har så många smarta lösningar. I gamla skåp med vanliga hyllor, har saker och ting en tendens att försvinna någonstans längst bak, och inte hittas när man behöver dem. I de nya skåpen kan du välja anpassade inredningslösningar, som gör att du får en bättre överblick, och en lättare hantering av det som förvaras. Du kan välja olika skåpinredning för specerier, grytor och kastruller eller tunga maskiner. Var sak har sin plats och köket blir mycket mer lättarbetat.

Planering är A och O när det gäller att bygga om ett kök. Lägg lite tid på att fundera över hur ni rör er i köket vid matlagning och alla andra vardagliga sysslor. Då upptäcker ni flaskhalsar och irritationsmoment som kan undvikas i det nya köket.

Det roligaste valet, när man byter köksinredning är väl egentligen valet av stil och utseende. Luckor och lådor, bänkskivor och kakel eller annat stänkskydd. Det är dessa val som sätter stilen i köket, och här väljer man naturligtvis med hjärtat och ögat. Här är valen oändliga, och du kan välja lantkök, franskt bistrokök, restaurangkök, ett färgglatt kök eller ett stilrent och sobert kök, samt naturligtvis många andra typer av kök, varav alla är lika rätt och lika vackra. Inget är fel, det är bara den personliga smaken som avgör det valet.

Kommentera