Göra om i köket?

grymt snyggt kökVi är många som drömmer om ett nytt kök, och en del får också möjligheten att förverkliga sina drömmar. Om du ska bygga om i köket så har du många olika beslut framför dig. Hur du vill att ditt kök ska se ut vet du kanske redan. Stil och färg brukar vara det första man beslutar, och vare sig man gillar det moderna stilrena, eller den lantliga stilen, ger ett beslut om en övergripande stil hjälp i många andra val.

Men, det som egentligen är allra viktigast när du ändå har chansen att förändra i köket, är att noga tänka igenom hur du arbetar i köket, och hur ditt gamla kök fungerar. Tänk efter vad du retar dig på, och vad som fungerar bra, och planera ditt nya kök efter dina erfarenheter.

Köksskåp ska väljas, men det är verkligen inte bara en fråga om vilka luckor och vilken färg du vill ha. Mycket viktigare än så är skåpens placering, och vilken inredning du väljer i dina nya skåp.

För att det ska vara roligt att jobba i köket, måste det vara lättarbetat och praktiskt. Och praktiskt behöver inte betyda att du måste kompromissa med hur du vill att det ska se ut. Det betyder bara att du även måste tänka på insidan av köksskåpen när du gör dina val. Tänk efter vad de olika skåpen ska användas till och välj den inredning som passar dig bäst för just det användningsområdet.

Många väljer stora och djupa lådor istället för underskåp, eftersom de rymmer mycket och ger en överblick över allt som finns i lådan, då man lätt kan dra ut den. Andra vill hellre ha skåp i traditionell mening, men vill kanske ha utdragbara hyllor, åtminstone där man ska förvara tunga köksmaskiner och andra redskap.

Öppna hyllor eller överskåp är ett personligt val, och det beror förstås också på hur köket i övrigt ser ut, och hur mycket förvaring som finns.

Den stora drömmen för många är att skaffa ett riktigt skafferi av den gamla typen, där man kan förvara sina matvaror på hyllor från golv till tak. Kanske har du inte möjlighet att få plats med ett sådant skafferi, men då är ändå ett högskåp, kanske till och med ett dubbelt, ett alternativ som känns som ett litet steg på väg. Stora utrymmen och smart förvaring gör all matlagning roligare, och vill man laga mat tillsammans ställs ännu högre krav på funktionalitet och utrymme.

Kommentera